Spring til hovedindhold

Omsætning og implementering af teori og metode i socialt arbejde – tonet mod ældre og demens

Skab faglig udvikling og dialog i og uden for din egen organisation.

Dette modul på 10 ECTS er en del af den sociale diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul, der opkvalificerer dig fagligt.

Om modulet

Modulet er for dig, som ønsker at opnå professionelle kompetencer til at skabe faglig udvikling og dialog i og uden for din egen organisation i arbejdet med ældre og med borgere med demens.

Du får en sikker fornemmelse af virkemidler og de redskaber en nøgleperson, leder og konsulent på ældre- og demensområdet kan betjene sig af i sit daglige arbejde, og bliver en væsentlig aktør i implementering og forankring af forsknings- og praksisbaseret viden på arbejdspladsen.

Det faglige indhold

Modulet sætter fokus på, hvordan du integrerer din nyerhvervede viden fra demensmoduler og andre relevante diplommoduler inden for ældreområdet til at skabe forandring, forankring og formidling af ny viden i din organisation igennem følgende emner:

  • Indsigt i de muligheder diplomuddannelse giver i et individuelt, organisatorisk og læringsperspektiv.
  • Metoder til at skabe forandring og forankring, individuelt og i et organisatorisk perspektiv.
  • Forståelse for konsulentrollen i den daglige funktion og konsulentrollen i tværfagligt og tværorganisatorisk samspil.
  • Indsigt i udviklings- og kvalitetsfremmende metoder, også til dokumentation.
  • Organisatoriske strategier for at skabe og vedligeholde trivsel og udviklingsmuligheder

Hvem deltager?

Modulet henvender sig til sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, pædagoger, socialrådgivere og andre professionelle inden for ældre- og demensområdet med minimum en kort videregående uddannelse og minimum to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

Social- og sundhedsassistenter eller – hjælpere henvises til Akademiuddannelsen i Socialt Arbejde, der ligeledes har en demensretning målrettet denne målgruppe.

Praktiske oplysninger

Modulet består af en vifte af forskellige læringsaktiviteter svarende til 10 ETCS point (270 timer)

Der er 7-9 undervisnings- eller studiedage, men den studerende må forventes af skulle afsætte en dag om ugen til forskellige læringsaktiviteter så som case- og problemorienteret arbejde, aktionslæring, gruppearbejde, selvstudier, træning og øvelser. Som studerende, forventes du at deltage aktivt i undervisningen med eksempler og erfaringer fra dit praksisfelt.

Modulet afsluttes med en skriftlig opgave udformet som en portfolio-opgave og en mundtlig eksamen.

Modulet retter sig mod ældre- og demensområdet.

Modulet udbydes under den sociale diplomuddannelse og hænger tematisk sammen med de to specialiseringsmoduler på demensområdet: ”Demens, omsorg og aktivitet” og ”Demens, jura og etik”. Det anbefales at dette modul gennemføres som det sidste men er ikke noget krav. Modulet kan ligeledes tones inden for andre faglige områder end demensområdet.

Yderligere oplysninger

Få oplysninger om studieordning, adgangskrav og meget mere på Københavns Professionshøjskoles hjemmeside

Tilmeldingsfrist er den 11. marts 2025.

Til top