Spring til hovedindhold

Palliativ praksis – komplekse tilstande og symptomlindring

Arbejder du med uhelbredeligt syge og døende, og ønsker du at styrke dine kompetencer til at varetage symptomlindring knyttet til komplekse tilstande i palliative forløb? Så er dette modul noget for dig. Modulet er udviklet i samarbejde med ledere og klinikere fra det palliative felt.

Om modulet

Dette modul har fokus på symptomlindring hos mennesker med uhelbredelig og/eller livstruende sygdom, døende samt pårørende i komplekse forløb i den tværfaglige palliative praksis. ​

Gennem deltagelse i modulet får du: 

  • Viden om tilgange, teori og metoder relevante for lindring af udvalgte symptomer og komplekse tilstande i tværfaglige palliative forløb.
  • Viden og færdigheder ift. formidling af palliative problemstillinger i samarbejde med mennesket med livstruende sygdom, pårørende og samarbejdspartnere.
  • Kompetencer til at varetage situationer knyttet til symptomlindring i komplekse palliative forløb.
  • Viden om organisering, lovgivning og etik.
  • Viden om metoder til udvikling af palliativ praksis.

Det faglige indhold

RS 20 Palliativ praksis – komplekse tilstande og symptomlindring – modulet hed tidligere Palliativ indsats med fokus på symptomlindring (Rs15 og Rs16)”

Modulet har fokus på den tværfaglige palliative indsats, herunder lindring af fysiske og psykiske symptomer, det professionelle arbejde mellem liv og død, etik, meningsfulde aktiviteter, livskvalitet og mestringsstrategier hos mennesker med livstruende sygdom. Der inddrages nyeste praksis- udviklings- og forskningsbaserede viden om tilgange, teori og metoder knyttet til symptomlindring og komplekse tilstande set i et nationalt og internationalt perspektiv.

Du arbejder derfor med:

  • Organisering og tværprofessionelt samarbejde i den palliative indsats
  • Sammenhængen mellem rehabilitering og palliation
  • Etiske og juridiske aspekter
  • Udvalgte tilgange, teorier og metoder knyttet til lidelse og lindring – herunder udvalgte komplekse tilstande og symptomer hos mennesker med uhelbredelig og/eller livstruende sygdom eller forestående død. 
  • Udvikling af palliative interventioner knyttet til symptomlindring.
  • Forskningsbaseret viden om og metoder til at indgå i og tage ansvar for samarbejdet med den syge, de pårørende og relevante samarbejdspartnere

Undervisningen

Som udgangspunkt vurderes en studerendes arbejdsindsats til 27 timer pr. ECTS-point. Det indebærer en arbejdsindsats på 270 timer for moduler på 10 ECTS-point.

Timerne går med forberedelse og tilstedeværelse i undervisningen, til studieøvelser og afprøvning i egen praksis samt gennemførelse af modulprøven.

Der påregnes ca. 8-9 mødegange for et modul på 10 ECTS-point. En mødegang vil typisk foregå i tidsrummet 8-16.

Dine og de øvrige deltageres erfaringer bliver inddraget og kvalificeret gennem ny teori, dialogbaseret undervisning, refleksioner og afprøvninger.

Målgruppe

Modulet er for dig, der fx er sygeplejerske, fysioterapeut eller ergoterapeut og som arbejder med palliation i din praksis. Form og indhold i modulerne jf. Studieordningen er udviklet i samarbejde med ledere, specialister og klinikere fra den palliative praksis.

Kontakt

Administrativ kontakt


Faglig kontakt

Praktiske oplysninger

Ansøgningsfrist den 3. juni 2024

Læs mere om modulet og adgangskravene på via.dk

Til top