REHPA har sammen med DEFACTUM, Sano og Neurocenter Aarhus Kommune fået en bevilling på næsten 5 millioner kroner fra VELUX FONDEN til projektet ’Håb og handlekraft i voksenlivet med alvorlig sygdom’.
En vigtig del af REHPA-forløbene er mødet med ligesindede. En anden vigtig del er de værktøjer, deltagerne får, som gør en forskel i deltagernes hverdag.
Populær temadag for ernæringsinteresserede, der arbejder med borgere med KOL, satte fokus på nyeste viden om ernæringsrisiko og -indsatser for borgere, der lever med lungesygdommen.
Rigshospitalets mødested for unge, der har kræft, er blevet digitalt med den nye app ‘UngeKræfter’.
Fælles forståelsesramme ved Center for Kræftrehabilitering og Palliation i Odense sikrer tværfaglighed til gavn for borgerne.
Se oplæggene fra webinaret, som DSPaM, Dansk Selskab for Palliativ Medicin og REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation holdt den 8. maj 2024.
Tænketanken for ’Hvidbog om rehabilitering’ har udarbejdet otte handlingsforslag til at styrke arbejdet med rehabilitering. Tænketankens arbejde med at sikre, at tankerne fra hvidbogen implementeres, fortsætter.
Et nyt fag på Syddansk Universitet (SDU) skal løfte sundhedsprofessionelles kompetencer om død og livsafslutninger.
Oplæg fra webinaret ‘Lindring og Livskvalitet’, som DSPaM, Dansk Selskab for Palliativ Medicin og REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation holdt den 8. april 2024.
Ny kortlægning viser, at der over de seneste 10 år er afsat flere ressourcer til basal palliation på sygehusene i Danmark. Den palliative indsats på sygehusene beskrives dog som både usystematisk og varieret.