I REHPA har vi fokus på viden, der kan anvendes og gør en forskel. Målet er at inspirere og udvikle god praksis, så den i sidste ende kommer mennesker berørt af livstruende sygdom til gavn.
REHPA er Danmarks nationale videncenter for rehabilitering og palliation. Vi arbejder for at samle, skabe og dele faglig viden om rehabilitering og palliation med det formål, at livskvaliteten for mennesker med livstruende sygdom og deres pårørende kan forbedres. Det gør vi gennem forskning, forskningsbaseret dokumentation, myndighedsbetjening, videndeling, rehabiliteringsforløb og andre praksisnære aktiviteter.
REHPA arbejder respektfuldt kritisk med begreber, modeller, praksis- og teorigrundlag, som er særlige for rehabilitering og palliation hver især, men har tillige det særlige opdrag at arbejde for koordinering og sammenhæng mellem de to felter.
En del af arbejdet foregår i REHPA Forskningsklinik, hvor vi årligt byder op mod 420 deltagere indenfor på internatophold. På opholdene arbejdes der rehabiliterende og i nogen grad med lindrende indsatser. Deltagerne er mennesker med eller efter livstruende sygdom, og på udvalgte forløb også deres pårørende. Udbyttet i forskningsklinikken er dels at understøtte individet i et bedre liv med (følgevirkninger af) livstruende sygdom, dels at samle data, der kan anvendes i forskning. Som videncenter forholder vi os til forsknings-, praksis- og erfaringsbaseret viden, og vi er optagede af, at den viden, vi udvikler og formidler, opleves relevant og anvendelig af fagfolk i felterne. Derfor samarbejder vi ofte og gerne med relevante aktører – på alle niveauer og på tværs af sektorer, uddannelses- og forskningsmiljøer i hele landet. Det giver os adgang til og indsigt i felterne, hvorved REHPAs arbejde kan forankres i behov og problemstillinger, som er praksistro og relevante. Samarbejdet kan bestå i at udvikle og gennemføre forskningsprojekter og kliniske udviklingsprojekter, netværksmøder, brugerprocesser, webinarer, konferencer mv.
REHPA er finansiereret via en bevilling på Finansloven, der PL-reguleres årligt. I 2023 udgjorde bevillingen ca. 22 mio. kroner. Odense Universitetshospital administrerer REHPAs bevilling på baggrund af tilskudsbetingelserne.
Finanslovsbevillingen suppleres løbende af eksterne fondsmidler til forsknings- og udviklingsprojekter.
Du kan dykke ned i vores årsrapporter og strategier for at læse mere om REHPA.
Du kan også få et overblik over REHPAs organisation og ledelse.
Eller du kan se, hvad vi tilbyder ift. samarbejde og netværk.
Har du brug for faglig viden, kan du også dykke mere ned i fagområderne: rehabilitering, palliation og koordinering af rehabilitering og palliation (KRP).