Kortlægning af, hvor folk dør og af hvilke årsager i 2012-2014, er en videreførelse af tidligere aktiviteter udført, først i Palliativt Videncenter (PAVI) og siden i REHPA. Kortlægningen sker på baggrund af dataudtræk fra Dødsårsagsregisteret, som rummer oplysninger fra dødsattester. Resultater fra projektet er formidlet via REHPAs hjemmeside i form af to REHPA-notater, og som abstract og poster ved internationale kongresser. Desuden skal der publiceres en original videnskabelig artikel, som omhandler hvilke faktorer, der synes at have betydning for, om man dør på et hospital.
Notat: Dødssted i Danmark 2012-2014
Forfatter: Lene Jarlbæk
Notatet omhandler dødssted blandt danskere døde i perioden 2012-2014, fordelt på dødsårsager, alder, køn, regioner og kommuner. Formålet er at formidle en detaljeret viden om dødssted og sammenhængen med de øvrige faktorer blandt danskere.
Målgruppe: Sundhedsprofessionelle, forskere, planlæggere, politikere og andre i offentligheden, som beskæftiger sig med sundhedsvæsen og omsorg for døende.
Udgivet: Juni 2017
Notat: Dødssted og dødsårsager for børn og unge under 19 år i Danmark, 2012-2014
Forfatter: Lene Jarlbæk
Notatet omhandler dødssted og dødsårsager blandt børn og unge under 19 år. Data bygger på udtræk fra Dødsårsagsregisteret. Formålet er at formidle en mere detaljeret viden om dødssted og dødsårsager blandt børn og unge for derved at få en overordnet fornemmelse for, hvor mange danske børn og unge (og deres familier), der kan have behov for en palliativ indsats.
Målgruppe: Sundhedsprofessionelle, forskere, planlæggere, politikere og andre i offentligheden, som beskæftiger sig med problematikker ved dødsfald blandt børn og unge.
Udgivet: Marts 2017
Populationsbaseret kortlægning af dødssted, dødsårsager og demografiske data præsenteret med både deskriptiv og analytisk statistik (logistisk regression) baseret på dataudtræk fra Dødsårsagsregisteret.
Rapport: Dødssted og dødsårsager 2007-2011