Spring til hovedindhold

Koordinering af rehabilitering og palliation (KRP): Præ KRP-forløb i Nyborg

En væsentlig del af REHPAs strategi drejer sig om at koordinere rehabilitering og palliation (KRP) – både teoretisk, begrebsligt og i praksis, herunder i REHPAs forskningsklinik i Nyborg.

Formålet med den forskningsmæssige del af KRP-forløbet er en systematisk erfaringsopsamling af to præ-pilot forløb i uge 47/2019 og 5/2020 med efterfølgende todages opfølgning.

Målet er, at erfaringsopsamlingen indgår i planlægning af fremtidige forløb og i en forskningsbaseret intervention og et KRP-forskningsprojekt, der skal beskrives og finansieres eksternt.

Metode

Erfaringsopsamlingen for uge 47/2019 og uge 5/2020 gennemføres med et kvalitativt, eksplorativt design ved hjælp af tre nedenstående metoder:

  1. Logbog: De professionelle, der indgår i KRP-forløbet fører logbog over egne refleksioner og erfaringer gennem ugeforløbet.
  2. Deltagerobservationer gennemføres i uge 47/2019 og uge 5/2020 samt opfølgningsdagene: Observationerne vil have eksplorativ karakter og omfatte både KRP-deltagernes og de professionelles perspektiver.
  3. Fokusgruppeinterviews: I alt gennemføres to fokusgruppeinterviews med de professionelle, der deltager i KRP-forløbene.

Formidling

Raunkiær, M. (2022). The Experiences of People With Advanced Cancer and Professionals Participating in a Program With Focus on Rehabilitation and Palliative Care. OMEGA – Journal of Death and Dyinghttps://doi.org/10.1177/00302228211058307

REHPA Notat nr. 19: Rehabilitering og palliation til mennesker med kronisk fremadskridende kræft erfaringer fra to REHPA 2019-2020

Notatet beskriver erfaringerne fra pilottest af interventionen ‘Bevægelse i naturen’ en gruppebaseret intervention til mennesker med uhelbredelig kræft gennemført i REHPA Forskningsklinik. Interventionen fokuserede på at inddrage den omgivende natur i en intervention rettet mod at kombinere og koordinere rehabilitering og palliation (KRP) til patienter med uhelbredelig kræft og deres pårørende.
REHPA har, som en del af sin strategi og vision, en opgave med at udvikle viden om og metoder til KRP til mennesker med livstruende sygdomme.

Forfattere: Annette Rasmussen, Rikke Martens, Patrick Hansen, Cathrine Mikkelsen og Lene Jarlbæk

Redaktion: Annette Rasmussen, Patrick Hansen og Lene Jarlbæk

Målgruppe: Fagpersoner og frivillige, der arbejder med denne målgruppe, og som er interesserede i at inddrage naturen som rum for fysisk bevægelse og aktivitet.

Projektgruppe

Projektleder

Til top