Når vi taler med fagpersoner og patienter rundt omkring i landet, hører vi historier om meget forskellig rehabiliteringspraksis. Ved at lave en landsdækkende kortlægning, får vi dokumenteret et detaljeret billede af, hvilken rehabilitering borgere tilbydes efter større benamputationer, på tværs af alle landets sygehuse og kommuner.
Det er vigtig viden som skal belyse: Om der er plads til forbedringer? Hvilke forbedringer der måtte være særlig behov for? Og ikke mindst hvor tilbuddene er rigtigt gode, så vi kan lære af de steder.
Kortlægningen gennemføres som en elektronisk spørgeskemaundersøgelse blandt alle landets kommuner og sygehuse i efteråret 2020. Her stilles spørgsmål til organisering, indhold og omfang, med udgangspunkt i gældende lovgivning samt bedst kendte evidens fra tilgængelige kliniske retningslinjer.
REHPA-rapport, juni 2021: Kortlægning af regionale og kommunale tilbud om rehabilitering til personer der får amputeret ben i Danmark
Formålet med denne kortlægning er at beskrive regionale og kommunale tilbud om rehabilitering til personer, der får amputeret et ben i Danmark. Fokus er på organisering, indhold og omfang, samt at undersøge hvilke tilbud der findes omkring screening for palliative behov og lindrende indsatser til patientgruppen.
Forfattere: Ulla Riis Madsen, Thomas Vedste Aagard, Tina Broby
Mikkelsen, Ann-Dorthe Olsen Zwisler og Kristoffer Marså
Målgruppe: Beslutningstagere, professionelle, undervisere og andre med interesse for rehabiliterende og palliative indsatser i regioner og kommuner til patienter efter benamputation.
Udgivet: Juni 2021
Download det online appendiks som PDF
Den 15. juni 2021 blev kortlægningsrapporten lanceret med et gratis REHPA-webinar
I projektet arbejdes sammen med NARD (National netværk for amputations rehabilitering), Danske Bandagister og Amputationskredsen for at sikre højt kvalificeret faglig sparring.